İZMİR’DE “GÜNCEL GÖREV DEMOKRASİ” BULUŞMASI

Sıradaki içerik:

İZMİR’DE “GÜNCEL GÖREV DEMOKRASİ” BULUŞMASI

e
sv

Ege Gastronomi Turizmi Derneği,projeleri

11 Şubat 2017 16:43
avatar

hclife

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

  Mehmet ÖZDOĞRU – Yüzyıllardır İzmir’in alışveriş ve sosyal merkezi olan Kemeraltı halen İzmir’in en önemli değeri olarak ön plana çıkıyor. Yeme-içme konusunda İzmir’in önemli merkezleri arasında yer alan Kemeraltı’nın lezzet haritası çıkarıldı. Ege mutfağını dünyaya tanıtmak için kurulan Ege Gastronomi Turizmi Derneği, Kemeraltı’ndaki 25 civarındaki mekanın olduğu ‘Kemeraltı Haritası’ hazırladı. Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı tarafından hazırlanan gravürde lokantalardan, kafe ve gıda firmalarına kadar farklı mekanlar Kemeraltı Haritası üzerinde işaretlendi.

Kent kültürünü ve Ege mutfağını tanıtmak ve yerel tatlarla gastronomi turizmine katkı sağlamak için geçtiğimiz ay kurulan Ege Gastronomi Turizmi Derneği, Tepekule Kongre Merkezi’nde yer alan Şehir Kulübü’nde hazırlanan Kemeraltı Haritası için tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Dernek Başkanı Serdar Çelenk, Başkan Yardımcısı Sibel Önbaş, üyeler Bircan Turgul Yörümez, Doç.Dr. Levent Köstem, Yrd.Doç.Dr. Ahmet Uhri, aynı zamanda Şehir Kulübü ortağı Binali Yılmaz ile Özlem Yaşayanlar katıldı.

Dernek Başkanı Serdar Çelenk, toplantının açılış konuşmasında öncelikle harita ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Beş bin adet basılacak bu harita bakanlık ve belediyelerin danışma ofislerinde, havaalanlarında ve taksilerde yer alacak. Ayrıca Mart ayında turist rehberlerine yönelik 4 günlük Gastronomi Turları Planlama Semineri düzenleyeceğiz.”

Gastronomi turizmi için Kemeraltı Haritası hazırladıklarını ve bu haritayı kentin dört bir yanındaki bakanlık ve belediyelerin danışma ofislerinde, havaalanları ve üniversitelerde asılacağını kaydeden Başkan Çelenk, amaçlarının gençleri yabancı kültürün etkisinden kurtarıp Kemeraltı’na çekmek olduğunu aktardı. Çelenk, “Yeme içme kültürü üzerinden çekim alanı yapacağız. Bu haritada şimdiden 25 nokta belirlendi. Kafelerden restoran ve lokantalara kadar bir çok mekanın yer aldığı bu haritaya yeni mekanları da hijyen ve kalite kontrollerinin ardından dahil edeceğiz” diye konuştu.

REHBERLERE ‘TUR’ SEMİNERİ

Harita haricinde seminer de düzenleyeceklerinin altını çizen Başkan Serdar Çelenk şöyle konuştu: “Gastronomi Turları Planlama Semineri adında yapacağımız 4 günlük seminerin 2 günü teorik 2 günü de pratik olacak. Bir aksilik olmazsa 14-16 Mart tarihinde bunu hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“DÖVİZ GELİRİNİ ARTTIRACAĞIZ”

Derneğin, Ege’deki yemekleri de araştıracağını açıklayan Serdar Çelenk, “Bu tatların bilinirliliğini arttırmak, yemek kültürünün kaybolmaması için kayıt altına alınması, yemek kültürümüzün yurtiçi ve yurt dışında tanıtılmasına çalışacağız. Başta Ege Mutfağı olmak üzere Anadolu’nun gastronomik değerlerinin turizmde kullanılarak döviz gelirinin artmasına katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli