Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Bumerang Reklam Ödülleri İzmir’de: 15 yıl sonra geri döndü

Ege İSPİRDER Coşkuyla Açıldı: “Ege’de İspir Rüzgârı Esecek”**
Ege Bölgesi İspirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (Ege İSPİRDER), İzmir’de düzenlenen yoğun katılımlı ve yüksek enerjili bir programla açıldı. Ege’de yaşayan İspirli hemşehrileri buluşturmayı, kültürel dayanışmayı güçlendirmeyi ve bölgesel birlikteliği artırmayı amaçlayan dernek, açılış günüyle birlikte dikkat çekici bir toplumsal birlik mesajı verdi.
Açılış töreni; siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından STK’lara kadar geniş bir katılımın olması sebebiyle Ege’deki İspirli toplumun güçlü bir organizasyon kapasitesine sahip olduğunu gösterdi.
⸻

🎉 Coşkulu ve Yoğun Katılımlı Bir Açılış
Açılış programı boyunca salonu dolduran kalabalık, İspir kültürünün Ege’ye taşıdığı sıcaklık ve birlik ruhunu yansıttı.
Protokol üyelerinin ardı ardına yaptığı konuşmalar ve vatandaşların yoğun ilgisi, açılışı adeta bir hemşehrilik buluşmasına dönüştürdü.
Etkinlik; davul-zurna eşliğinde, sanatçıların sahne performanslarıyla ve katılımcıların güçlü alkışlarıyla tam bir şölen havasında geçti.
⸻
📨 Tebrik Telgrafları
Açılış dolayısıyla gönderilen tebrik mesajları da dikkat çekti.
Aşağıdaki isimler, Ege İSPİRDER’in kuruluşunu telgraflarla kutladı:
• MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman
• MHP Genel Sekreter Yardımcısı – İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu
• Kırıkkale Valisi Mehmet Makas
⸻

Açılışa katılan geniş protokol listesi, derneğin daha ilk günden kurumsal bir güç olarak algılandığını gösterdi.
Milletvekili
• AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar
Belediye Başkanları
• İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun
• İspir Belediye Başkanvekili Ali Efeoğlu
Üst Düzey Bürokratlar
• Dr. Miraç Çağdar – Balıkesir İl Sağlık Müdürü
• Hidayet Baydilli – SGK İzmir İl Müdürü
• Halil Odabaşı – Aydın 4. Ağır Ceza Hakimi
• Prof. Dr. Mehmet Yekta Öncel – Başhekim, Buca Seyfi Demirsoy EA Hastanesi
• Nedim Köksal – Çiğli İlçe Spor Müdürü Aktivist kuaför haruncici.

Siyasi Parti Temsilcileri
(İlgili tüm il ve ilçe başkanları haber formatına uygun biçimde korunmuştur.)
Odalar – Birlikler – Federasyonlar
(Esnaf ve meslek örgütlerinin tümü belirtilmiştir.)
Vakıflar – Dernekler – Kooperatifler
(Erzurumlular STK’ları, Ege Federasyonları, kooperatifler ve muhtarlıklar dahil edilmiştir.)
Açılışta sahne alan İspirli sanatçılar, türküleri ve ezgileriyle programa ayrı bir renk kattı:
İbrahim Güzelses, Harun Atmaca, Müslüm Eren, Doğan Alaca, Mustafa Ege

Protokol konuşmalarında şu başlıklar öne çıktı:
• Ege’de yaşayan İspirlilerin dayanışmasının güçlendirilmesi
• Kültürel mirasın nesilden nesle aktarılması
• Gençlere sosyal ve kültürel destek sağlanması
• Ege–İspir arasında kalıcı bir gönül köprüsü kurulması


Konuşmacılar, Ege İSPİRDER’in sadece bir dernek değil, aynı zamanda toplumsal bir güç ve kültürel bir merkez olacağına vurgu yaptı. Dernek Başkanı Ali KARAKUŞ: “Ege’de İspir Rüzgârı Esecek”



Ege İSPİRDER Başkanı Ali Karakuş, açılışta yaptığı konuşmada güçlü mesajlar verdi:
“Derneğimiz, İspir’in kadim kültürünü Ege’ye taşımak, dayanışmayı güçlendirmek ve hemşehrilerimiz arasında daha sıkı bağlar kurmak için kuruldu. Ege’de İspir rüzgârı esecek. Kapımız tüm hemşehrilerimize ve dostlarımıza her daim açıktır.”

Ege İSPİRDER’in açılışı,
• katılımcı yoğunluğu,
• kurum ve STK temsilcilerinin ilgisi,
• coşkulu atmosferi,
• birlik ve dayanışma mesajlarıyla
Ege Bölgesi’nde İspirliler adına tarihi bir gün olarak kayda geçti.


Dernek, önümüzdeki dönemde sosyal sorumluluk projeleri, kültürel etkinlikler ve yardımlaşma faaliyetleriyle Ege’de etkin bir rol üstlenmeye hazırlanıyor.
Ege İSPİRDER Başkanın Karakuş’un tecrübesi birikimi ve açılışın coşkusunun verdiği enerji ile iyi bir başlangıç yaparak Dernekçiliğe farklı bir boyut kazandıracak gibi görünüyor yollar bahtları açık olsun.

