Kışın bebekler ve çocuklar nasıl giydirilmeli

Sıradaki içerik:

Kışın bebekler ve çocuklar nasıl giydirilmeli

e
sv

Sardalya balığının bilinmeyen 20 faydası nelerdir…

05 Aralık 2016 06:15

Sardalya balığının faydalarını öğrendikten sonra, sofranızdan eksik etmek istemeyeceksiniz…

Diyetlerin başlıca yiyecekleri arasında olan, genellikle ızgara olarak tüketilen sardalya balığı, birçok kişi tarafından sevilerek tüketilir.

Bu leziz balık sağlık açısından da oldukça faydalıdır.

İşte sardalya balığının bilinmeyen 20 faydası:

Protein açısından zengindir

Sadece 85 gr sardalyada 23 gr protein vardır.

İltihap ve hastalık riskini azaltır

Sardalya, vücudu iltihaplanmalardan koruyan yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır ve enflamasyon çoğu hastalığın kökenidir. Pişirirken zerdeçal eklemeniz, etkisini kuvvetlendirir.

Vitamin ve mineral kaynağıdır

Sardalya, B12 ve D vitamini, kalsiyum ve selenyum açısından çok zengindir.

Kemik sağlığını korur

Kemik ve diş sağlığı için çok önemli olan kalsiyum da sardalyada bolca bulunur. Sadece 56 gr sardalyada 217 mg kalsiyum vardır.

Kaygı ve depresyonla savaşmaya yardım eder

İçeriğindeki yüksek Omega 3 asitlerinin yapılan araştırmalara göre depresyona karşı iyi geldiği tespit edilmiştir. Sonuç olarak, anksiyete ve depresyon gibi ruh hali bozukluklarını önler.

Kan şekeri seviyelerini düzenler

Yüksek protein ve sağlıklı yağ içeriği, kan şeker emilimini yavaşlatarak, kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olur.

İştahı frenlemeye yardımcı olur

Sardalya, aşırı iştahı frenleyerek gereksiz atıştırmalıklar yemenize engel olur. Yüksek protein ve yağ içeriği sizi uzun süre tok tutarak, kilo dengenizi korumaya yardımcı olur.

En az kirli balıklardan biridir

Sardalya balığı, kılıç gibi büyük yırtıcı balıklar kadar toksin ve metal içermez.

Düşük ekolojik ve çevresel etkiye sahiptir

Sardalya besin zincirinin en altına yakındır çünkü planktonlar ile beslenirler.

Kan pıhtılarını önler

Düzenli Omega 3 tüketimi, sardalya gibi balıklarda bolca bulunan, kalbiniz için iyidir çünkü kolesterol ve kan basıncını düşürür.

Anti kanserojendir

Kanser araştırmalarına göre, kalsiyum ve D vitamini bazı kanser türlerini önlemek için oldukça etkilidir.

Antioksidan özelliği vardır

Sardalya selenyum kaynağıdır ve selenyum serbest radikalleri nötralize ederek organların hasar görmesini engeller.

Sağlıklı bir bağışıklık sistemini teşvik eder

Sardalya tüketmek bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Araştırmalara göre, sardalya balığı yağı bağışıklık hücrelerinin sayısını artırır.

Cildiniz için iyidir

Sardalya yağının deri hücreleri üzerinde de etkisi önemlidir. Cilt iltihabını azaltır ve size sağlıklı bir parlaklık kazandırır.

İnsülin direncini azaltır

İnsülin direnci, diyabetten korunmak için önemli faktörlerden biridir. Bazı çalışmalar sardalya tüketiminin insülin direncini azalttığını göstermektedir.

Kalp hastalıklarının önlenmesinde yardımcı olur

Sardalya içeriğinde bulunan yüksek omega-3 yağ asidi içeriği, kalp hastalıklarını kontrol etmede çok önemli bir rol oynar. Kötü kolesterolü engeller.

Yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskini azaltır

Yaşa bağlı makula dejenerasyonu genellikle 50 yaşın üzerinde yetişkinlerde görülen bir durumdur. Maküler ve retinal dejenerasyon görme kaybına neden olur. Son yıllarda yapılan araştırmalar, sardalya gibi balıkları tüketmenin maküler dejenerasyon riskini azalttığını gösterir.

Çok etkili bir gıdadır

Sardalyanın kalori değeri düşük ama besin değeri yüksektir. Ayrıva yenmesi de kolay bir balıktır.

Sağlıklı beyin fonksiyonlarını destekler

Balık yağı ve diğer sağlıklı yağlar beyin için iyi gıdalar olarak bilinir. Beynin % 60’ının yağdan oluştuğunu göz önüne aldığımızda bu mantıklıdır.

Bakır açısından zengindir

Hücrelerin içindeki karbonhidratlardan enerji üretimi için hayati önem taşıyan bakır açısından da zengindir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli