Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
KÜLTÜR VE SANAT’IN ELÇİLERİ BU KEZ KARABURUN’DA.
Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği (UASB) Azerbaycan temsilcisi, Resim Bölümü Başkanı, tanınmış ressam Nevai Metin Azerbaycanda ilk sayılacak bir çalışmaya imza attıyor. Öyle ki, ressam birkaç funkisayını kendisinde birleştirecek yeni resim qaleriyası yarattı.
Bu konuda Moderator.az-a ressam kendisi bilgi verdi:
Sedet art “qaleriyası sergi salonu, resim stüdyosu ve art kafeden oluşan bir mekan olacak. Hatta qaleriyada kitap tanıtımları veya tanınmış aydınlarla görüşme için de ortam oluşturulacak. Ayrıca resim dernekleri düzenlenecek. Kısacası,” Sedet art “sanatın tek adresi olarak insanlara hizmet gösterecek.
“Sedet art” ın varoluş nedenine gelince, çeşitli sorunların, sıkıntıların, terör ve kanlı olayların içinde yok olma tehlikesi olan dünyamızı sadece ve sadece kültürün, sanatın kurtaracağına emin olu. Herkes kendi alanında olabildiğince dünyayı bu belalardan kurtarmaya gayret etmelidir.
Yaratdığımız “Sedet art” stüdyosu tek sanatçı yok, kültürün tüm alanlarını temsil eden sanat adamlarının ve sənətsevərlərin buluşma olacağına inanıyoruz “.
Not edelim ki, Samed Vurgun heykelinin yakınında, 28 Mayıs sokak 85 adreste bulunan “Sedet art” resim qaleriyasının açılış töreni Ocak ayının 21-de, saat 18: 00’da olacak. Tüm sanat severleri sanat ocağının açılışına davet ediyoruz.