İşte saçlarda kış modası

Sıradaki içerik:

İşte saçlarda kış modası

e
sv

Harun Cici ile Ekonomi Üniversitesi öğrencileri ders yaptı

25 Kasım 2015 12:40
avatar

hclife

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

 

Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencileri Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu, ünlü saç tasarımcısı Harun Cici ile Ekonomi Üniversitesi Sanat ve tasarım fakültesinde Product Photography dersinde Uygulamalı ders yaptı. Dersde öğrenciler tasarlayarak fotoğraf çekmeyi öğrendiler.

Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu’nun dersinde Türkiye’nin fahri doktora unvanlı ilk kuaförü olan Harun Cici ve Kuaför Ahmet Kemal Özerbaş saç tasarım ve makyaj konusunda katkı koyarak uygulamalı olarak Osmanlı dönemininin saç ve makyaj tasarımı dersi sundu. Kostümler Özmen Modaevi’nden Emin Özmen tarafından hazırlanarak öğrencilere giydirildi.

Öğrencilerin keyif aldığı derste bol bol fotoğraflar çekildi. Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı olan ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne dışardan derse gelen Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu, burada şu anda ürün tasarım dersinde öğrencilere tasarım şeklinin sadece maddelerde değil, insanlarda olduğunu veyahutta doğanın her yerinde tasarım yapılacağını ama bu tasarım yaparken planlı olarak en iyi şekile ulaştırmak gerektiğini öğrettiklerini söyledi. Doç. Dr. Koştumoğlu, “ Daha sonra müdahaleler yerine baştan yapılabilecek her şeyi yaparak fotoğrafın oluşmasını sağlıyoruz. Fotoğraftaki ögelerden en önemli şey saç tasarımı, ikincisi makyaj dediğimiz yüzü yeniden tasarlıyorsunuz. Tekrar şekillendiriyorsunuz. Bugün makyajsız bir kadınla, makyajlı kadın arasındaki farkın ne olduğunu hepimiz biliyorsunuz. Artı burada arkadaşlarımız yanlarında Osmanlı dönemi kıyafetlerini getirdiler. Bu kıyafetleri kullanarak tasarımlar yapıyor. Harun Cici arkadaşımız aynı zamanda öğrencimizin babası. Yıllardır birlikte çalışma yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Bu işin başlangıcında veya gelişme aşamasında bunlarla gösterdiklerini, bunun sadece insan, saç, yüz veyahutta kıyafetle olan bir şey olmadığını, aynı şeyin reklamlarda da görüldüğü gibi çevrenin de makyajının yapıldığını, düzenlendiğini kaydetti. Doç. Dr. Koştumoğlu, “Bol renkli veyahutta daha sıcak, daha yakıcı, daha soğuk, daha serinletici,i daha içtenlikli olmak üzere değişik reklamlarda ürünün makyajlanmış halini görüyoruz. Yaptığımız şey bu” diye konuştu. Fotoğrafın kullanılmadığı alan bulunmadığını, doğum, ölüm, cenaze, sualtı fotoğrafçılığı, hava fotoğrafçılığı yapıldığını, hatta aksiyon kameralarla hd video çeken saatler bile bulunduğunu anlatarak, önemli olanın fotoğrafı düz olarak bakmak değil, estetik ve sanatsal olarak fark yaratmak olduğunu belirtti. Doç. Dr. Koştumoğlu, öğrecilerden beklentilerinin fotoğraf çekiminde daha üstün hale gelmeleri olduğunu ve bunun için uğraştıklarını ifade etti. Doç. Dr. Koştumoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde güzel bir ekibi olduğunu, özellikle sanat ve tasarım fakültesinin imkanları olsun, öğrencileri olsun ekstra çalışma imkanları bulunduğunu, büyük bir stüdyoda çok güzel şartlarda çalıştıklarını sözlerine ekleyerek, “İşte bu imkanları kullanarak çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Tasarım grubu yapmış oldukları bir şeyi ortaya çıkardıklarında bunları nasıl sunacakları da önem kazanıyor. Yanlış bir sunum, yanlış bir fotoğraf, yanlış bir iletişim sağlanırsa bu yapılmış olan işe zarar verir” dedi. Ekibiyle birlikte gelen Dünyaca ünlü saç tasarım markası Harun Cici’de yaptığı açıklamada idealist bir hoca olan arkadaşı Mehmet hocanın çalışmalarına destek vermekten çok mutlu olduğunu ve geleceğimizi iyi yetişmiş gençlere teslim etmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Öğrenciler ise görüşlerini şöyle açıkladılar:

Çağlar Üstünbaş: “İletişim bölümündeyim. Fotoğrafçılık nasıl hazırlanır. Model nasıl hazırlanır, ışık nasıl kullanılır? İyi bir gazeteci olmak güzel fotoğraf çekmek ve geliştirmek istiyorum. O nedenle bu dersi aldık.”

Beste Uğur: “Çok eğlenceliydi. Öncelikle geldiğiniz, emek verdiğiniz için teşekkür ederim. Süreci görmek, fotoğrafları çekmek bizleri profesyonel gibi hissettirdi. Osmanlı dönemini yansıtan bir makyaj saç ortamı işi özelleştiren güzel bir ambianstı. Onun dışında da sizi çalışırken görmek bizim için ayrı bir tecrübe oldu. Işıkların düzgün oluşu daha kaliteli fotoğraflar çekmemizi sağladı.”

Ata Kağan Şimşek: “Oldukça eğlenceli keyifliydi. Saçların ve insanların bu hale gelebildiğini görmek güzel bir duygu. Yeterince keyif aldığımı düşünüyorum. Ve verimliydi yani benim için. Hem arkadaşlarımız hem benim için farklı bir deneyim oldu. Bir şeyler öğrenebildik. Hedefim iyi bir endüstriyel tasarımcı olmak.”

Nektar Altıntoprak: “Bizim için çok faydalı bir dersti. Birçok öğrenci arkadaşımız bu prosesi, bu saç yapımı, makyaj gibi şeyleri öğrenmiş olduk. Merak ediyorduk zaten, çok faydalı bir ders oldu. Saç yapımı, makyaj, fotoğrafçılık. Çok zahmetliymiş ama ben çok keyif aldım.

Canan Ertürk: “Tasarım okuyorum. Evet, gayet güzeldi, herşey çok profesyonelce idi. Böyle bir çekim yapılması gerektiği ile ilgili, ışık açılar, değişik tonlar konusunda bilgilendik. Emeği geçenlere teşekkür ederim”

Melis Akbulut: “ Endüstriyel tasarım okuyorum. Bu konuları defileleri izlediğim oluyor ama birebir böyle gördüğüm olmamıştı daha önce. Saç yapmanın o kadar da kolay bir şey olmadığını, deneyimle çok farklı şeylerin ortaya çıkabileceğini gördüm. “

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli
avatar
  • BİLAL AKSOY 8 yıl önce
  • KUTLUYORUM SAYIN HARUN CİCİ….
    BİRİKİMLERİNİZİ KENDİNİZ SAKLAMAK YERİNE GENÇLERLE PAYLAŞMANIZ, BUNU AKADEMİK BOYUTTA GERÇEKLEŞTİRMENİZİ TAKTİR EDİYORUM. BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM….