Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu, Erzurum Valisi Doktor Ahmet Altıparmak’ı Ziyaret Etti.

Sıradaki içerik:

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu, Erzurum Valisi Doktor Ahmet Altıparmak’ı Ziyaret Etti.

e
sv

İnovasyon Haftası açılışında izdiham

17 Mart 2016 13:37
avatar

hclife

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

 

DSC_9243

 

 

 

 

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Ekonomi Bakanlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri işbirliği ile düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası üçüncü kez İzmir’den start aldı.  2014 ve 2015 yıllarında olduğu gibi 2016 yılında da İzmir’den başlayan İnovasyon Haftası, iki günlük dolu dolu etkinliklerle İzmirlilerle buluşacak.

 

 

 

 

 

 

İzmir Swissotel Grand Efes’te düzenlenen açılışa İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı  Birlikleri Koordinatö Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve çok sayıda oda ve dernek başkanı katıldı.(5) Harun Cici

 

 

 

 

 

 

GÜÇ İNOVASYONDAN BESLENİYOR Açılış töreninde kürsüye ilk olarak EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk çıktı. İnovasyon coşkusunun artarak devam ettiğini söyleyen Ünlütürk, “21’inci yüzyılda güç inovasyondan besleniyor. İnovasyon Türkiye’yi ve dünyayı değiştiriyor. 2023 hedefleri de ancak dönüşümle ulaşılacak hedefler. İşte Türkiye’nin dönüşüm arzusunun mihenk taşı olan bu buluşma büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz organizasyonda 9 bine yakın inovasyon tutkununu ağırladık. Bu yıl da katılımcıların sadece izleyici değil, etkin olarak katılımcı olabileceği bir organizasyon düzenledik” dedi.(

DSC_9215

 

 

 

 

 

 

TSUNAMİYE HAZIR MIYIZ? Ünlütürk’ün ardından kürsüye çıkan Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi inovasyonun önemine dikkat çekerek, “İhracat artışının ve rüzgarının olduğu dönemde başladık. Burada düşüncemiz rüzgarın tersine dönmesi durumunda ne yapacağımızdı. Bu düşünceden hareketle Türkiye’nin inovasyon bağlamında her alanda değişmesi gerekiyor. İş dünyasının da dönüşüme uğraması gerekiyor. Ekonomik daralmaların olduğu dönemde ekonomimizin kapasitesi yetmiyor. Bu alanda fırsatları değerlendiren anlayış yeterli olmuyor. Fırsat yaratan yeni bir iş anlayışına geçmemiz gerekiyor. Yeni neslin yeni iş anlayışına ihtiyacımız var. Sermayenin üstünlüğüne dayalı dönem kapandı. Beşeri sermaye öne geçti. Ne kadar akıllı isek o kadar zengin olacağız. Yüzümüze nemli rüzgarlar esiyor. Bu bir tsunaminin habercisi. Biz tsunamiye hazır mıyız? Bunun çaresi inovasyon yapmak mı? İnovasyon bir düşünce biçimi ve yaşanan bir şey, bizim için araç değil amaç olması lazım. Yeni kavramlar, yeni hassasiyetler ve yeni trendler her geçen gün değişiyor. Geleceğe yürümüyoruz, gelecek üzerimize üzerimize geliyor. Az bile söylüyorum, abartmıyorum. İnovasyonu yaşam haline getirmiş yeni nesil yaratıcı girişimcilere verilecek desteği artırmak, küresel startupları çekebilmek, inovatif rol modellerine daha çok destek vermek, girişimcilere sermaye desteği sağlamak lazım. Sınırsız inovasyon, sınırsız potansiyel” şeklinde konuştu. 

                                500 MİLYAR DOLAR İHRACAT İÇİN CANDY CRUSH ÖRNEĞİ Büyükekşi sözlerine şöyle devam etti, “Candy Crush oyununu 100 milyon oyuncu oynuyor. Şu anda değeri 5.9 milyon dolar. Tüm şeker fabrikalarını toplasak bu kadar değeri yok. Yine başka bir örnek olarak WhatsApp’ın, sadece yedi yılda aylık bir milyar aktif kullanıcısı var. 1.1 milyar fotoğraf paylaşımı ve 42 milyar mesajlaşma… 19 milyar dolar yıllık satış rakamı. Bunlar, ilham almak için çok önemli. 500 milyar dolar ihracat hedefini katma değere inanarak; İnovasyon, tasarım, Ar-Ge ve markanın değerine binaen koyduk.”  FERRARİ’YE TÜP TAKAN TENCEREDEN ANTEN YAPAN BİR MİLLETİZ Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inovasyonun Türkiye’de tam olarak anlaşılmadığını ancak çok önemli bir potansiyel olduğunu ifade etti. Kocaoğlu, “İnovasyon, bugün hala kendini çok fazla ifade edememiş bir kavram gibi duruyor. İnovasyonu, içinde farklı lezzetleri barındıran, usta aşçıların ellerinde dönüşecek lezzetli bir yemek olarak görüyorum. İnovasyonun temelinde hayal etmek vardır. Hezarfen Ahmet Çelebi’nin kanat takıp uçması, hayal gücünün belki de en önemli örneğidir. Biz Türk milleti olarak hayal gücü yüksek bir milletiz. Hayal gücümüzle Ferrari’ye tüp, minibüse klima takan, ütüde çay demleyen, bulaşık makinasında ıspanak yıkayan, tencereden çanak anten yapan bir milletiz biz. Yeter ki imkan, tanınsın önümüz açılsın. Milletimizin içindeki inovatif ruh mutlaka kendini gösterecektir” dedi.

DSC_9248

85. İEF’NİN TEMASI İNOVASYON İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte inovatif etkinliklerin gelişmesi için yaptığı çalışmaları anlatan Kocaoğlu, 85’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana temasının inovasyon olacağını açıkladı. Başkan Kocaoğlu, “Yerel yönetimler olarak inovasyona, bilime, Ar-Ge’ye ve tasarıma olan güvenimiz tamdır.  Attığımız her adımda bilim insanlarıyla temas halindeyiz. Yeni bilginin sosyal kaliteye dönüşmesi bizim için çok önemli. İnovasyon için hareketli ortamın sağlanmasında yerel yönetimlerin rolünü biliyoruz.  Bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana temasını inovasyon olarak belirledik. Bu simge fuar aracılığı ile inovasyon ruhunu güçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Türkiye’nin Avrupa’ya en yakın kenti olarak inovatif çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.   (6) Harun Cici

SANAYİCİLER KENDİ TEKNOLOJİSİNİ ÜRETMEDEN REKABET EDEMEZLER
Kocaoğlu’nun ardından söz alan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ankara’daki son terör saldırıları başta olmak üzere sivil vatandaşları baz alan saldırıları kınayarak sözlerine başladı.

Tasarım, markalaşma, girişimcilik, çevre ve gastronomi konularının Anadolu’ya yayılmasını arzu ettiğini belirten Toprak, “Ülkemizin sahip olduğu kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek potansiyelini harekete geçirebilmesi, var olabilmemizin temel koşuludur. Katma değeri yüksek ürünler üreterek bunu sağlayabiliriz. Sanayiciler kendi teknolojisini üretmeden rekabet edemezler. Sanayinin teknoloji üretme kabiliyetini arttırması elzemdir. Ancak bunu sağlayan bir sanayi rekabet edebilir. Bilginin elde edilmesi ve bunun sanayide kullanılması, üniversite-sanayi işbirliğinden geçmektedir” dedi.

DOLU DOLU İNOVASYON PROGRAMI
Açılış töreninin ardından İnovasyon haftası ilk etkinlik olan “İnovasyonun Sınırsızlık Masalı” konferansıyla start aldı. Konferansta konuşan Trend Uzmanı Magnus Lindkvist, gelişen dünya teknolojileri ve yeni trendler hakkında konuştu

İki günlük program kapsamında “İnovasyonun sınırsızlık masalı, Globalde iz bırakan Türkler, Çevrenin sesine inovasyonla ses ver, Pazarlama ve Markalaşma, Çocuğun hayal gücü inovasyonun gerçek gücü, tasarımı markalaştıranlar, Sıra dışı kadınlar, girişimcinin şifreleri ve Globalleşen Türk mutfağı” panelleri gerçekleştirilecek.

Ayrıca program dahilinde Tasarım, inovatim, Marker Hareketi workshopları, inovasyon kampı gibi birçok etkinlik gerçekleşecek.

 

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli